History

HISTORIA

HIAK har arbetat med bullerdämpning sedan 1947. Den första bullerdämpande produkten som levererades av oss var en mobil ljuddämpare för att bli av med avgasbullret från flygplan. Resultatet blev lyckat och gav oss den kunskap och erfarenhet vi behövde för att vidareutveckla arbetet med olika bullerkällor. Som luftintagsljuddämpare och inbyggnader av turbiner som blev nästa stora projekt hos oss.

Vi har under många år arbetat med att ta fram bullerdämpande lösningar. HIAK har även en djup kunskap om själva produktionen, då vi under lång tid även hade egen tillverkning.

Alla dessa olika uppdrag har genom åren gett oss en omfattande portfölj på lösningar som innehåller det mesta inom ljuddämpning för industri och byggsektorn, gas- och ångturbintillverkare, energisektorn samt bil- och flygindustri.

Vår långa och breda erfarenhet av att arbeta med ljuddämpning gör att vi idag besitter en unik kunskap. HIAKS ingenjörer består av Sveriges främsta experter inom ljuddämpande lösningar. Den samlade kunskap som finns på HIAK har vi med oss i alla framtida utmaningar.